Nordvestpassasjen
I juni 1903 seilte Roald Amundsen ut fra Oslo sammen med sitt mannskap. Det besto av Helmer Hanssen, Anton Lund, Godfred Hansen, Peder Ristvedt, Gustav Juel Wiik og kokken Henrik Lindstrøm. Planen var å være det første skipet som kom seg gjennom Nordvestpassasjen. Storm, brann i maskinrommet, og et nesten-havari på et undervannsskjær truet med å gi ekspedisjonen en brå slutt, men dyktig sjømannskap og raske reaksjoner avverget katastrofen hver gang.
Boken er tilgjengelig i paperback, ePUB og MOBI format.
Utdrag
 

Den 1. mars stod vi klar til avreisen. Termometret viste ÷ 53° C. Men vi var i løpet av februar måned blitt så vant til kulde, at den egentlig ikke gjorde noget større inntrykk på oss. Vi var jo utmerket godt klædd. Nogen av oss i helt gjennemført eskimodrakt, andre delvis civilisert. Min erfaring er, at eskimodrakten om vinteren i disse egne står langt over våre europeiske klær. Men enten må man da bære den helt ut eller slett ikke. Enhver blanding er av det onde. Undertøi av ull opsamler all sved og gjør snart skinnklærne utenpå gjennemvåte. Klædd i intet uten renskinn — som eskimoene — og med plaggene så vidt løst og rummelig på kroppen, at luften får cirkulere imellem dem, vil man som regel beholde sitt tøi tørt. Og sliter man så hårdt, at det allikevel blir fuktig, er dog skinn meget lettere å få tørt enn ull. Ulltøi blir også meget lett smussig, og da er der ikke stor varmen å få av det. Skinnklær holder sig for så vidt like godt uten vask. En stor fordel ved skinn er det også, at man føler sig varm og behagelig, i det samme øieblikk man får det på kroppen. I ulltøi må man både hoppe og danse som en rasende, før man er varm. Endelig er skinntøi absolutt vindtett, hvilket selvsagt betyr overordentlig meget.
Våre tilbakeblivende kamerater fulgte oss op på høiden til sledene. Hundene blev forspent, — et siste farvel, og så bar det avsted.
 
Roald Amundsen
Roald Amundsen (1872 - 1928) var en norsk polfarer og oppdagelsesreisende. Han er mest kjent for å ha ledet den første ekspedisjonen som nådde frem til det geografiske Sydpolpunktet i desember 1911 og for å ha seilt Nordvestpassasjen for første gang i 1903.
Amundsen ble, i likhet med sin kollega Fridtjof Nansen, feiret som nasjonalhelt i det nylig selvstendige Norge i årene etter uavhengigheten i 1905. Han var den første personen til å nå Sydpolen og mest sannsynlig også Nordpolen.

Kjøp boken her

PAPERBACK
6x9
(15.24x22.86 cm.)
PAPERBACK
6x9 
(15.24x22.86 cm.)
EPUB/KINDLE
Andre bøker
SYDPOLEN 
MITT LIV SOM POLARFORSKER 
GJENNEM LUFTEN TIL 88° NORD 
16 ÅR MED ROALD AMUNDSEN